Vanilkový krém
12. 9. 2025
Krém s příchutí vanilky většinou konzumujeme se žloutkovými věnečky, ale perfektně se hodí do vánočního čajového pečiva, ale skvěle vynikne i v mandlovém vánočním cukroví. Ideální je třeba do trubiček či mušliček.
Co budete na vanilkovou náplň potřebovat?
- 500 ml mléka
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 250 g másla
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 12 dkg moučkového cukru
Postup:
- Mléko, pudink a vanilkový pudink promíchejte, uvařte hustý pudink a nechte zcela vychladnout.
- Máslo změklé při pokojové teplotě vyšlehejte s moučkovým cukrem a po lžičkách do něj přidávejte vychladlý pudink a zašlehávejte.
- Jakmile spotřebujete veškerý pudink, důkladně znovu prošlehejte a můžete používat.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě