Vánoční cukroví z bílé čokolády

12. 9. 2025

Čokoládové cukroví nemusí být jen tmavé. Použijte bílou čokoládu, která váš vánoční stůl rozzáří a rozveselí.

Ingredience

  • 1 a ¼ šálku mouky
  • ½ šálku nesoleného másla (v pokojové teplotě)
  • ¾ šálku nasekané bílé čokolády
  • ½ šálku rozdrcených sušenek
  • 1 špetka soli
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • 1 špetka prášku do pečiva
  • ½ šálku + ½ lžíce cukru 
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky máty peprné

Postup

  • Mouku, sodu, prášek do pečiva a sůl vyšlehejte.
  • Máslo a cukr vyšlehejte zvlášť, dokud nebude směs nadýchaná.
  • Zatímco mixujete, přidejte vejce a vanilkový extrakt s mátou. 
  • Pomalu přidávejte směs s moukou a kousky bílé čokolády s rozdrcenými sušenkami (nějaké si nechte bokem na závěrečné obalování). Vše pořádně promíchejte, dokud se ingredience nespojí. 
  • Jakmile je těsto hotové, rozehřejte si troubu na 180 °C a z těsta začněte tvarovat malé kuličky o velikosti polévkové lžíce. 
  • Kuličky obalujte ve směsi sušenek, které jste si dali na začátku bokem a umisťujte je na plech, vyložený pečícím papírem. 
  • Mezi kuličkami dodržujte rozestupy asi 3 cm, protože se z nich při pečení stanou placičky.
  • Cukroví pečte 6–7 minut. Poté jej nechte vychladnout a podávejte.

Vánoční cukroví z bílé čokolády, zdobené červenobílými vánočními lízátky.
zdroj: preppykitchen.com

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (95 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *