Vánoční cukroví z burizonů a Salka
12. 9. 2025
O Vánocích nesmí na stole chybět kulaté cukroví! Připravte pro své strávníky jednoduché stylové pohoštění, které zvládne opravdu každý.
Ingredience
- 300 g krystalového cukru
- 250 g másla
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
- 2 balení burizonů
Postup
- Cukr vsypte na pánev se silným dnem a nechte jej, na mírném ohni, rozpustit.
- Přidejte máslo, nakrájené na kousky a nechejte jej také rozpustit.
- Přilijte kondenzované mléko a promíchejte. Dejte pozor, aby se mléko nevařilo.
- Směs odstavte, přisypte připravené burizony a promíchejte.
- Vzniklou směs můžete začít tvarovat do malých kuliček. Při tvarování udržujte své ruce naolejované. Dodáte tak kuličkám lesk.
- Burizonové vánoční cukroví nechte ztuhnout a nechte si chutnat!

Burizonové kuličky nejsou jediným kulatým cukrovím, které si můžete připravit. Vyzkoušejte také recept na medové kuličky.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě