Vánoční cukroví z datlové pasty
12. 9. 2025
Datlová pasta, chcete-li, datlová hmota, slouží v cukroví jako náhražka cukru.
Chcete-li si tedy pochutnat na dobrém a zdravém cukroví bez cukru, jste na správné adrese!
Ingredience
- 1 a ¼ šálku jemně mleté mandlové mouky
- ¼ šálku ovesné mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky mořské soli
- ½ šálku krémového mandlového másla
- ½ šálku javorového sirupu
- 5 lžic jablečného moštu
- ½ šálku čokoládových lupínků
- ½ šálku nasekaných pekanových ořechů (nemusí být, záleží na vaší chuti)
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Zatímco se trouba zahřívá, smíchejte v misce mouku, sodu a sůl. Vše dobře promíchejte. Použijte raději mixér, abyste odstranili případné hrudky a vše se pořádně propojilo.
- Uprostřed směsi udělejte jamku a přidejte do ní mandlové máslo, javorový sirup a jablečný mošt.
- Vše dobře promíchejte a přidejte čokoládové lupínky a pekanové ořechy. Znovu promíchejte.
- Na plech dejte pečící papír a na něj, pomocí lžičky, malé hrudky připraveného těsta.
- Pečte do zlatova, asi 15–17 minut.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě