Vánoční domácí čokoládové pralinky 

12. 9. 2025

Tento recept ocení, mimo jiné, také příznivci raw stravování. Naše čokoládové pralinky se totiž nepečou!

Ingredience

  • 250 ml smetany ke šlehání (minimálně 30 %)
  • 160 g mléčné čokolády
  • 60 g mletých lískových ořechů (nebo mandlí)
  • 1 lžíce kakaa
  • 3 polévkové lžíce rumu (někdo dává Amaretto)
  • 100 g kakaa či Granka na obalení

Postup

  • Do kastrůlku nalijte smetanu a nechte ji, na mírném ohni, přejít varem.
  • Přidejte, na kousky nalámanou, čokoládu a nechte ji rozpustit. Snahou je získat jednotvárnou hmotu, kterou musíte nechat vychladnout.
  • Zatímco smetana s čokoládou chladne, smíchejte ořechy (mandle) s cukrem, kakaem a rumem. Vše přidejte do vychladlé čokoládové hmoty a důkladně promíchejte. Směs uložte do lednice a nechte ji odpočinout do druhého dne.
  • Následující den hmotu vyndejte a, lžičkou nebo rukou, odebírejte kousky, ze kterých budete tvořit kuličky ve stejné velikosti.
  • Každou kuličku obalte v kakau nebo Granku tak, aby se kuličky nelepily.
  • Jestliže je hmota moc řídká, naberte ji lžičkou, posypte a až pak tvarujte kuličky.
  • Pralinky naskládejte do krabičky a uložte do lednice.
  • Jakmile čokoládové pralinky ztuhnou, můžete podávat.

Vánoční domácí čokoládové pralinky, obalené v kakau.
zdroj: unsplash.com

Kondenzované mléko můžete použít také do cukroví, ve kterém je karamel. Prozkoumejte recepty na karamelové vánoční cukroví!

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (114 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *