Vánoční nepečené cukroví se Salkem

12. 9. 2025

Salko do cukroví jednoznačně patří. Připravte si nepečené cukroví se sladkým kondenzovaným mlékem, po kterém se jen zapráší!

Ingredience

  • 1 Salko
  • 150 g másla
  • 120 g strouhaného kokosu
  • 100 g drcených piškotů
  • mandle
  • kokos na obalení

Postup 

  • Plechovku Salka vložte do hrnce s vodou a vařte 2–2,5 hodiny při mírné teplotě. Snahou je, aby Salko zkaramelizovalo. Nechte vychladnout a obsah plechovky přelijte do misky. Přidejte změklé máslo a společně vyšlehejte.
  • Pokud se nechcete zdržovat vařením Salka, můžete jej v obchodě koupit již zkaramelizované.
  • Do hotové směsi přisypte strouhaný kokos, nadrcené piškoty a důkladně promíchejte, aby vznikla hladká hmota.
  • Pokud se vám bude zdát směs příliš lepivá, přidejte ještě trochu drcených piškotů, případně kokosu. 
  • Vypracovanou hmotu vložte na 3 hodiny do ledničky, aby ztuhla.
  • Zatímco bude hmota tuhnout, připravte si mandle, které budete blanšírovat.
  • Mandle zalijte vroucí vodou. Jakmile bude voda vlažná, mandle vyndejte a začněte je vylupovat. Chytněte mandli mezi prsty a zmáčknete, až ze slupky vyklouzne.
  • Následně vyndejte těsto a pomocí lžičky ukrajujte kousky. Ty budete tvarovat do kuličky a doprostřed každé z nich zasunete mandli.
  • Nakonec každou kuličku obalte v kokosu a dejte je všechny ztuhnout do lednice.

Bílé nepečené vánoční cukroví ze salka, s kokosem, ve tvaru kuliček.
zdroj: kwestiasmaku.com

Máte rádi cukroví se Salkem? Pak prozkoumejte recepty na karamelové vánoční cukroví, které je plné slaďoučkého kondenzovaného mléka.

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.8 / 5 (122 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *