Vánoční nízkosacharidové kuličky s perníkovým kořením
12. 9. 2025
Ani na nízkosacharidové dietě nemusíte o Vánocích hladovět. Máme pro vás totiž luxusní recept na nepečené kuličky z mascarpone, kokosu, mandlového másla a perníkového koření, které jsou plněné praženými mandlemi a obalené v hořké čokoládě. Delikatesa!
Co budete potřebovat
- 100 g mascarpone
- 5 lžic strouhaného kokosu
- 2 lžíce mandlového másla
- 2-3 lžičky perníkového koření bez cukru
- 1 lžička strouhané pomerančové kůry
- 12-15 ks mandlí
- xylitol nebo erythritol podle chuti (volitelně)
- 50 g hořké čokolády (min. 85%)
- 1 lžička kokosového oleje
Postup
- Mandle dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 ° C cca 5 – 8 minut, případně je můžete i na sucho opražit na pánvi.
- Nechte vychladnout.
- V misce smíchejte kokos, mascarpone, mandlové máslo, perníkové koření, pomerančovou kůru a případně sladidlo.
- Ze směsi formujte malé kuličky.
- Dovnitř každé kuličky vložte upraženou mandli.
- Kuličky dejte alespoň na 20 minut do lednice ztuhnout.
- Hořkou čokoládu rozpusťte spolu s kokosovým olejem.
- Ztuhlé kuličky obalte v čokoládě a ozdobte podle sebe.
- Dejte do lednice na 30 minut.
- Dobrou chuť!

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě