E-shop vánoční osvětlení

Poctivé recepty na domácí vánoční punč na zahřátí uprostřed chladivých dní

25. 7. 2024

Vánoční punč je nedílnou součástí Vánoc. 

Jako první si možná vybavíme náměstí posetá vánočními trhy, na kterých se rozléhá vůně svařeného vína a trdelníků.

Máte už nějakou domácí recepturu, které se držíte, nebo si dopřáváte kupovaný punč?

My jsme si pro vás připravili jednoduché a poctivé recepty, které vás přinutí na kupovaný punč zapomenout!

Inspirujte se.

Už jste zkoušeli škvarkové cukroví? Zkuste jej naslano i nasladko.

Historie punče je velice bohatá. Jeho první objev se datuje několik stovek let zpátky. Znali jej už naši předkové, a tak stejně jako my se jím rozveselovali i zahřívali u slavnostního stolu. 

Přestože si punč prošel několika obměnami receptur, zůstává mu to stejné. Alkohol, voda, čaj, koření, citron a cukr je stále pevné jádro, které nezbořila ani stovka let. Právě alkohol je však zdrojem experimentů. V některých zemích se využívá brandy, jinde jamajský rum a u nás zase hnědý rum.

Existují ale i další varianty, kupříkladu s ginem nebo vínem. Vykouzlit vánoční punč bez alkoholu je také možné. Stačí vyměnit alkohol za jakýkoliv džus a mohou si pochutnat i děti. Když do něj přidáme zázvor, bude hřát ještě více.

Pokud se do domácí výroby punče příliš nehrnete, je zde i možnost zakoupení punče od různých výrobců v různých kombinacích. Nejspíše se ale neminete s přidanými barvivy a dalšími éčky. Kupovaný polotovar má většinou kolem 20 % alkoholu, ten domácí si můžete upravit podle svých možností.

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.3 / 5 (29 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *