E-shop vánoční osvětlení

Vánoční sněhové pusinky s čokoládou

12. 9. 2025

Pusinky z bílků jsou samy o sobě dokonalým cukrovím, které je těžké nemilovat. Zkuste do nich navíc přidat hořkou čokoládu, která je povýší ještě o další level výše! Pusinky totiž budou lehoučké a vzdušné, ale čokoláda jim dodá tu správnou dekadenci.

Co budete potřebovat:

  • 3 bílky 
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/4 lžičky vinného kamene
  • 1 lžička mandlového nebo vanilkového extraktu
  • 1/4 šálku hořké čokolády

Postup: 

  • Předehřejte troubu na 110 stupňů Celsia. 
  • Plech vyložte pečícím papírem.
  • Ve stolním mixéru s nástavcem na šlehání (můžete použít i ruční mixér) šlehejte bílky na střední rychlost, dokud nezpění. 
  • Přidejte vinný kámen a zvyšte rychlost na vysokou. 
  • Postupně po 1-2 polévkových lžících přidávejte cukr a z bílků ušlehejte tuhý sníh lesklého vzhledu. 
  • Přidejte extrakt a šlehejte ještě jednu minutu, aby byl všechen cukr a extrakt zapracován.
  • Nabírejte vyšlehané bílky po plných polévkových lžících na plech ve vzdálenosti cca 2,5 cm od sebe.
  • Čokoládu ohřívejte v mikrovlnné troubě ve 30 sekundových intervalech, dokud se úplně nerozpustí.
  • Na každou pusinku naneste malý kopeček čokolády a pomocí párátka čokoládu do pusinky vmíchejte.
  • Pečeme při 100 stupních Celsia 1 hodinu. 
  • Nechte zcela vychladnout na plechu a poté pusinky opatrně sloupněte z pečícího papíru.
  • Ve vzduchotěsné nádobě vydrží 3 – 4 dny.
Pusinky s čokoládovými víry na talířku.
www.casualfoodist.com

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (16 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *