Vánoční stromečky z kokosu a citronu
12. 9. 2025
Chutné vánoční pečivo, které můžete ozdobit nejen kokosem, ale také mandlemi či oříšky.
Ingredience:
- 150 g hladké mouky
- 100 g kokosové mouky
- 100 g cukru
- 100 g másla
- 1 vejce
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
Na polevu
- 1 citron (kůra i šťáva)
- 150 g moučkového cukru
- 100 g strouhaného kokosu
Postup:
- Ve středně velké míse smíchejte mouku s kokosovou moukou.
- Máslo utřete s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou.
- Přidejte vejce a nakonec mouku.
- Vše dobře propracujte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Těsto vytvarujte v kouli a zabalte do potravinové fólie.
- Dejte na 2 hodiny do lednice.
- Vyválejte těsto na tloušťku asi 5 mm a pomocí vykrajovátka vykrájejte vánoční stromečky.
- Vykrájené cukroví položte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte 12-15 minut při teplotě 170°C.
- Nechte vychladnout.
- V mezidobě si připravte kokosovou polevu.
- Do mísy dejte moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a 4-5 polévkových lžic citronové šťávy.
- Poleva musí být hladká, ale ne příliš tekutá.
- Vánoční stromečky potřete polevou a posypejte strouhaným kokosem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě