Vánoční sušenky z arašídů
12. 9. 2025
Tyto lahodné arašídové sušenky chutnají skvěle především s šálkem černého čaje.
Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 120 g čerstvě vyloupaných arašídů
- 120 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 2 PL třtinového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajové lžičky soli
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Vyloupané arašídy položte na plech s pečicím papírem a pečte přibližně 10 minut.
- Nechte vychladnout.
- Následně je společně s 50 gramy mouky nasypte do kuchyňského robota a rozmixujte najemno.
- Máslo s cukrem vyšlehejte do podoby krému, poté přidejte vanilku.
- Do máslového krému přidejte prosátou mouku, sůl a prášek do pečiva.
- Promíchejte a následně přidejte namleté arašídy.
- Nemíchejte více, než je nutné.
- Těsto přeneste na pracovní plochu, krátce ho prohněťte a vytvořte kouli.
- Tu zabalte do potravinové fólie a vložte na hodinu do ledničky.
- Předehřejte si troubu na 180°C a plechy vyložte pečicím papírem.
- Vychlazené těsto rozválejte válečkem na tloušťku přibližně půl centimetru.
- Vykrajovátky vykrájejte různé tvary.
- Arašídové cukroví odkládejte na plech a před vložením do trouby posypejte třtinovým cukrem.
- Pečte dozlatova po dobu přibližně 15 minut.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě