Vídeňské kukuřičné košíčky
12. 9. 2025
Ingredience:
Na těsto:
- 125 g změklého másla
- 25 g moučkového cukru
- 25 g kukuřičné mouky
- 125 g hladké mouky
- pár kapek vanilkového extraktu
Na náplň:
- 50 g změklého másla
- 100g moučkového cukru
- pár kapek vanilkového extraktu
- malinový džem
Postup:
- Předehřejte troubu na 190 °C a vyložte plech pečícím papírem.
- Vložte máslo, moučkový cukr, kukuřičnou mouku, hladkou mouku a vanilkový extrakt do kuchyňského robotu a mixujte, dokud se nevytvoří hladká směs.
- Vložte směs do plničky s ozdobným otvorem a vytlačujte na plech vyložený pečícím papírem asi 4 – 5 cm vysoké hromádky.
- Pečte 10 -14 minut, dokud nezískají světle zlatou barvu.
- Na náplň vymíchejte máslo, moučkový cukr a vanilku do hladkého krému.
- Jednu polovinu sušenek naplňte krémem, druhou džemem a spojte je dohromady.
- Jemně stlačte obě půlky k sobě a poprašte moučkovým cukrem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě