Vinná klobása na černém pivě
12. 9. 2025
Suroviny:
- 600 g vinné klobásy
- slunečnicový olej
- 50 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g krájených rajčat v rajčatové šťávě
- 100 ml černého piva
- sůl
- mletý pepř
Postup:
- Vinnou klobásu rozdělte na čtyři části, srolujte do tvaru šneka, upevněte špejlemi a rychle je z obou stran osmažte na oleji.
- Poté je vložte do zapékací misky.
- Na pánvi několik minut opékejte nakrájenou slaninu a poté přidejte nakrájenou cibuli, utřený česnek a pivo. Přidejte sůl a pepř a nechte tekutinu ještě chvíli vařit, dokud nezačne houstnout.
- Směsí přelijte klobásy a pečte 15 minut při 180 °C v předehřáté troubě.
- Dobrou chuť!

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě