Vinná klobása s glazovanými cibulkami
12. 9. 2025
Suroviny:
- 600 g vinné klobásy
- 4 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 400 g šalotky
- 75 g másla
- 3 lžíce třtinového cukru
- 100 ml balzamikového octa
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Vinnou klobásu vytvarujte do tvaru šneka, pomocí špejle upevněte a poprašte moukou. Z obou stran je potřete olejem a vložte na plech.. Pečte zhruba 25 minut dozlatova.
- Mezitím si připravte glazovanou šalotku.
- Šalotku oloupejte a nakrájejte na poloviny. Smažte na rozehřátém másle v hluboké pánvi.
- Když začne místy hnědnout, zasypte ji cukrem a nechte ho zkaramelizovat.
- Rozpuštěný a zkaramelizovaný cukr podlijte balzamikem.
- Hotové vinné klobásy s cibulkou můžete podávat s bramborovou kaší, dobrou chuť!

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě