E-shop vánoční osvětlení

Vínové želé ze svařáku

12. 9. 2025

Už jste měli želé s vánoční příchutí? Že ne? Zkuste si udělat toto voňavé cukroví ze svařeného vína.

INGREDIENCE

  • 600 g jablek
  • 300 g hrušek
  • 500 ml červeného vína
  • 200 ml pomerančového džusu
  • 1 citron
  • 2 celé skořice
  • 1 lžíce mletého muškátového oříšku
  • 1 lžíce hřebíčků
  • 2 hvězdičky anýzu
  • 700 g cukru
  • 1 a ½ lžíce citrusového pektinu
  • 200 g cukru na obalení
  • rostlinný olej na potření

POSTUP

  • Nachystáme si hranatou misku ideálně o velikosti 20×20 cm, vyložíme ji potravinářskou fólií a potřeme olejem.
  • Jablka a hrušky si oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na větší kousky a dáme do hrnce. 
  • Přidáme k nim víno, pomerančový džus, šťávu z poloviny citronu a koření.
  • Dáme vařit na 30 minut. Po uplynutí této doby se ovoce bude rozpadat a tekutina se částečně zredukuje.
  • Vše přecedíme přes jemné sítko doplněné o buničinu. 
  • Následně do tekutiny přidáme zbytek šťávy z citronu, 3 lžíce cukru a pektin. 
  • Vaříme za stálého míchání asi 15 minut. 
  • Pak přidáme zbytek cukru a vaříme za stálého míchání, než se nám začne tvořit opravdu hustá hmota. 
  • Tu pak přelijeme do připravené misky a necháme 12 hodin tuhnout při pokojové teplotě. 
  • Poté můžeme pokrájet nahřátým nožem na zhruba 2cm kostičky a obalit v cukru.
Jedinečné vánoční bonbony s vínem, ovocem a kořeněnou chutí.
tasteofhome.com

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (27 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *