Vláčné florentýnky se smetanou a brusinkami

12. 9. 2025

Jak vidíte, receptů na marokánky je hned několik. Tento patří měkkému a vláčnému zpracování.

Ingredience:

  • ⅔ hrnku moučkového cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • ½ hrnku smetany ke šlehání
  • ¼ hrnku nasekaných mandlí
  • ¼ hrnku nasekaných nesolených arašíd
  • hrst najemno nasekaných vlašských ořechů
  • ¼ hrnku kandované pomerančové kůry
  • ¼ hrnku sušených brusinek
  • 2 lžičky másla
  • 1 lžička medu
  • 85 g tmavé čokolády
  • 1 lžička ztuženého tuku

Postup:

  • Do rendlíku si dáme smetanu smíchanou s cukrem a moukou. 
  • Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme do hustoty kaše. 
  • Přidáme nasekané ořechy, kandovanou kůru, med, brusinky, máslo a odstavíme.
  • Necháme vychladnout. 
  • Pak na pečicím papíře tvoříme hrudky. 
  • Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut. 
  • Po vychladnutí máčíme v čokoládové polevě. 
  • Polevu si uděláme na vodní lázní, kde rozpustíme nalámanou čokoládu s tukem.
Brusinkové florentýnky s arašídy.
Zdroj: bbc.co.uk

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.8 / 5 (89 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *