E-shop vánoční osvětlení

Nevíte, jaký salát na chlebíčky? Načerpejte inspiraci z našich receptů na domácí vlašák

25. 7. 2024

Bramborový, pařížský nebo pochoutkový?

Tyto saláty jsou oblíbeným základem pro obložené chlebíčky.

Existuje ale ještě jedna klasika, kterou známe už z dětství.

Zavzpomínejte si společně s našimi recepty na domácí vlašský salát na chlebíčky.

Vystačíte si s běžně dostupnými surovinami a úspěch je zaručený.

Naše recepty



Silvestrovské chlebíčky můžete servírovat také s rozmanitými pomazánkami. Inspirujte našimi recepty na pomazánky na chlebíčky. Je libo bramborovou, sýrovou nebo vajíčkovou?

Tajemství vlašského salátu

Receptů na vlašský salát existuje velké množství. Klasický vlašák, který si pamatujeme ze socialismu, se připravoval z měkkého salámu, brambor, sladkokyselých okurek, sterilovaného hrášku, mrkve, celeru a majonézy dochucené octem a worcestrovou omáčkou.

Pokud jde o typ měkkého salámu, nejlépe se do vlašského salátu hodí salám šunkový nebo junior. Pokud jde o brambory, nejvhodnější je varný typ A. Ocet v receptu můžete nahradit lákem z okurek.

Zdravější varianty pokrmu docílíte smícháním majonézy s jogurtem nebo zakysanou smetanou. Kromě klasické soli a pepře můžete použít i špetku sladké či pálivé papriky.

Ingredience je možné krájet na nudličky nebo na kostičky. Platí ale, že na chlebíčkách lépe „drží“ nudličky. Důležité je rovněž nechat salát několik hodin odležet v ledničce, aby do sebe ingredience dobře pronikly.

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.8 / 5 (30 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *