E-shop vánoční osvětlení

Žabí huby s povidly

12. 9. 2025

Překvapil vás mezi ingrediencemi ocet? Rozhodně ho nevynechávejte, skvěle napomáhá křehkosti těsta a díky malému množství ho v cukroví vůbec nepoznáte.

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 1 vejce
  • 2 PL octa
  • švestková povidla

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, máslo, vejce a ocet.
  2. Vypracujte do podoby těsta a nechte alespoň 10-15 minut odpočinout.
  3. Následně těsto vyválejte na plát o tloušťce přibližně půl centimetru.
  4. Pomocí většího kulatého vykrajovátka nebo hrníčkem vykrájejte kolečka.
  5. Do každého kolečka vložte plnou čajovou lžičku povidel.
  6. Opatrně kolečko přehněte napůl a prsty stlačte okraje.
  7. Odkládejte na plech s pečicím papírem.
  8. Vložte do trouby předehřáté na 180°C.
  9. Pečte asi 10-12 minut v závislosti na velikosti.
  10. Ještě teplé žabí huby posypejte moučkovým cukrem
Taštičky plněné povidly a posypané moučkovým cukrem.
zdroj: kochbar.de

Povidla můžete využít i v řadě receptů na důlkové cukroví. Inspirujte se!

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (25 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *