E-shop vánoční osvětlení

Žabí tlamičky plněné mandlemi

12. 9. 2025

Ořechovou nádivku můžete velmi snadno nahradit též jemnější mandlovou náplní. Vyzkoušejte ji prostřednictvím tohoto receptu.

Ingredience:

Těsto

  • 400 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 200 zakysané smetany
  • 4 žloutky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva

Mandlová náplň

  • 200 g plátků mandlí
  • 250 g moučkového cukru
  • 4 bílky

Postup:

  1. Do kuchyňského robota vložte změklé máslo, žloutky, zakysanou smetanu, mouku a prášek do pečiva.
  2. Vypracujte do podoby hladkého těsta.
  3. Z těsta vytvarujte malé kuličky o velikosti maximálně vlašského ořechu.
  4. Kuličky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem nebo i na sebe do mísy, neměly by se lepit.
  5. Plech či mísu vložte alespoň na hodinu do ledničky.
  6. V mezidobě ušlehejte bílky do podoby tuhého sněhu a postupně přidávejte cukr.
  7. Následně každou kuličku rozválejte do oválného tvaru.
  8. Doprostřed rozetřete sníh a posypte několika mandlovými plátky.
  9. Použijte jen tolik bílku, aby při slepování nevytekl
  10. Delší konce oválu přehněte přes sebe a přitiskněte k sobě.
  11. Předehřejte si troubu na 180°C a žabí huby pečte 8-10 minut dorůžova.
  12. Po vyjmutí z trouby cukroví posypejte moučkovým cukrem.
Žabí hubičky s madlovou náplní.
zdroj: chefkoch.de

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (41 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *