E-shop vánoční osvětlení

Zdravé špaldové sušenky

12. 9. 2025

Při tomto cukroví využijete ne jenom mouku špaldovou, ale taky pohankovou bez lepku.

Budete potřebovat:

  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 velkou mrkev
  • 1 lžičku směsi koření – badyán, skořice, hřebíček

Postup přípravy:

  • Připravte si mrkev, kterou zbavte nečistot a najemno ji nastrouhejte.
  • Poté umelte koření – pokud jste již nekoupili mletou směs.
  • Oba druhy mouky prosijte a smíchejte s cukrem a kořením.
  • Sypkou směs pořádně promíchejte.
  • Přidejte zbylé ingredience a vypracujte těsto, které vložte na jednu hodinu do lednice.
  • Jakmile je těsto hotové, vytáhněte ho z lednice a nechte ho odstát při pokojové teplotě.
  • Mezitím si předehřejte troubu na 170 stupňů a plech si vyložte pečícím papírem.
  • Těsto rozdělte na několik kousků a vyválejte plát asi 3 milimetrů silný.
  • Vykrajujte hvězdičky různých velikostí a skládejte je na plech.
  • Pečte při teplotě 170 stupňů asi 15 minut.
  • Skladujte v suchém a chladném místě.
zdravé špaldové sušenky
https://www.theclevercarrot.com

Autor článku Michaela Romanová

Mým koníčkem je samozřejmě psaní, nicméně většinu mého času mi zaberou mí dva synové - rošťáci. Rádi spolu jezdíme na výlety nejenom po okolí. Bydlím v miniaturní vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, kde jsem se ráda usadila po rušném životě v Londýně. Večer si ráda sednu s kamarády na dobré pivko nebo třeba s kytarou k ohni a k dobrému jídlu.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (31 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *