Žloutkový krém
12. 9. 2025
Lze jej snadno využít ke zdobení, ke slepování či jako náplň.
Ingredience:
- 400 ml mléka
- 250 g másla
- 100 g cukru krupice
- 60 g hladké mouky
- 6 žloutků
- 3 lžíce rumu
- vanilkový cukr
Postup:
- Žloutky rozmícháme v míse s oběma cukry, mlékem a moukou. Vložíme do vodní lázně.
- Stále mícháme a přivedeme k varu. Kdžy začneme pozorovat houstnutí, přidáme rum.
- Jakmile nám hmota zhoustne, vyjmeme mísu z vodní lázně a necháme vychladnout.
- Poté přimícháme rozměklé máslo.
Dále už záleží na vás, jak krém použijete. Právě o Vánocích pro něj jistě najdete využití, stejně jako pro jiné lahodné krémy a náplně.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě