12. 9. 2025
Tento recept vám umožní, pochutnat si na úžasné kombinaci lískových oříšků, marcipánu a mletých mandlí.
Ingredience
- 250 g marcipánu
- 60 g cukru moučky
- 1 bílek
- 30 g hladké mouky
- 50 g mletých mandlí
- 20 g lískových oříšků
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- čokoládová poleva
- cukrářské zdobení
Postup
- Připravte si pánev a nasucho na ní opražte nasekané lískové oříšky. Přidejte k nim cukr a nechte zkaramelizovat.
- Přilijte smetanu, trochu vody (podle potřeby) a vytvořte hladkou směs. Hned, jak se směs vytvoří, přelijte ji na, tukem vymazaný, plech a rozetřete po celé ploše.
- Počkejte, až směs zatuhne a potom jí nasekejte na drobné kousky. Do mísy nastrouhejte marcipán, přidejte mouku s moučkovým cukrem, mleté mandle, bílek a nakonec i nasekanou směs s lískovými ořechy.
- Všechny suroviny zpracujte v hladké těsto, ze kterého budete následně odebírat stejně velké kousky a tvarovat z nich malé kuličky.
- Kuličky naskládejte na plech, vyložený pečícím papírem a vložte do trouby, předehřáté na 180 °C.
- Pečte 12–15 minut. Upečené pusinky nechte chvíli vychladnout, potom je polijte čokoládovou polevou a přidejte cukrové zdobení.
- Vhodné jsou třeba perličky, kytičky, případně čokoládové zdobení atd. Pak už jen stačí počkat, až poleva zatuhne a můžete konzumovat.

Marcipán je možné vyrobit několika způsoby. Inspirujte se dalšími marcipánovými recepty.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě