Banánový chlebíček z celozrnné rýžové mouky
12. 9. 2025
Nadýchaný, měkký, plný banánové a kokosové chuti je tento bezlepkový chlebíček z hnědé rýžové mouky, který si nemůžete nezamilovat.
Ingredience:
- 450 g hnědé rýžové mouky
- 70 g změklého másla
- 140 g cukru
- dvě vejce
- tři lžíce podmáslí
- čajovou lžičku prášku do pečiva
- půl čajové lžičky jedlé sody
- špetku soli
- lžičku citronové šťávy
- rozmačkaný zralý banán
- 200 g opečeného kokosu
Postup:
- V míse smíchejte máslo, cukr, vejce, citronovou šťávu a podmáslí.
- Bokem smíchejte také rýžovou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
- Směs mouky spojte s máslovou směsí, přidejte rozmačkaný banán a opražený kokos a vypracujte těsto.
- Vložte do formy na biskupský chlebíček a pečte asi 50 minut při teplotě 190 °C.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě