E-shop vánoční osvětlení

Banánový chlebíček z celozrnné rýžové mouky

12. 9. 2025

Nadýchaný, měkký, plný banánové a kokosové chuti je tento bezlepkový chlebíček z hnědé rýžové mouky, který si nemůžete nezamilovat.

Ingredience:

  1.  450 g hnědé rýžové mouky
  2.  70 g změklého másla
  3.  140 g cukru
  4.  dvě vejce
  5.  tři lžíce podmáslí
  6.  čajovou lžičku prášku do pečiva
  7.  půl čajové lžičky jedlé sody
  8.  špetku soli
  9.  lžičku citronové šťávy
  10.  rozmačkaný zralý banán
  11.  200 g opečeného kokosu 

Postup:

  1. V míse smíchejte máslo, cukr, vejce, citronovou šťávu a podmáslí.
  2. Bokem smíchejte také rýžovou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  3. Směs mouky spojte s máslovou směsí, přidejte rozmačkaný banán a opražený kokos a vypracujte těsto.  
  4. Vložte do formy na biskupský chlebíček a pečte asi 50 minut při teplotě 190 °C.                                                                               
nakrájený bezlepkový banánovo-kokosový chlebíček z rýžové mouky
lacademia.com

Autor článku Kateřina Apostolidisová

Vánoce miluju už od dob, kdy jsem byla dítě. Pohádky, stromeček, kapr se salátem, cukroví...asi mě to nikdy neomrzí. Jsou jednou z mála věcí, proč mám ráda zimu. A snad i vy si během těch předvánočních příprav najdete na našich stránkách něco, co vás potěší a inspiruje.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (15 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *