Bezlepkové marokánky s rýžovou moukou

12. 9. 2025

Pro ty, kdo mají alergii na gluten, nebo si jej z nějakého jiného důvodu nemohou dovolit.

Ingredience:

  • 50 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 150 g cukru
  • 2 lžíce medu
  • 75 g sušených brusinek
  • 140 g strouhaného kokosu
  • 150 g mandlových plátků
  • 50 g kandované pomerančové kůry
  • trochu strouhaného zázvoru
  • 50 g rýžové mouky
  • 200 g nasekané čokolády
  • špetka soli

Postup:

  • Smetanu, máslo, cukr a med svaříme, přidáme kokos, mouku a všechny ostatní suroviny kromě čokolády.
  • Po vychladnutí přidáme čokoládu. 
  • Z těsta uděláme hrudky, které pečeme při 180 °C asi 10 minut.
Florentýnky bez lepku s čokoládovými kousky.
Zdroj: abakingjourney.com

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (98 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *