Bezlepkové marokánky s rýžovou moukou
12. 9. 2025
Pro ty, kdo mají alergii na gluten, nebo si jej z nějakého jiného důvodu nemohou dovolit.
Ingredience:
- 50 g másla
- 100 ml smetany ke šlehání
- 150 g cukru
- 2 lžíce medu
- 75 g sušených brusinek
- 140 g strouhaného kokosu
- 150 g mandlových plátků
- 50 g kandované pomerančové kůry
- trochu strouhaného zázvoru
- 50 g rýžové mouky
- 200 g nasekané čokolády
- špetka soli
Postup:
- Smetanu, máslo, cukr a med svaříme, přidáme kokos, mouku a všechny ostatní suroviny kromě čokolády.
- Po vychladnutí přidáme čokoládu.
- Z těsta uděláme hrudky, které pečeme při 180 °C asi 10 minut.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě