E-shop vánoční osvětlení

Naše recepty na perníčky bez lepku (nejen) pro celiaky. Budou chutnat všem!

25. 7. 2024

Co se v článku dozvíte?

Recept na bezlepkové perníčky zachutná všem, a to i těm největším skeptikům.

Sladkosti a vánoční cukroví, které je gluten free neznamená, že se na něm nepochutnáte.

Naopak můžete mlsat o sto šest!

A jaké vlastně známe gluten free mouky? To se dozvíte na konci článku.

Jaké jsou bezlepkové mouky?

Mandlová mouka je vyrobena z mletých mandlí a je jednou z nejoblíbenějších bezlepkových mouk. Je bohatá na bílkoviny, vlákninu a zdravé tuky.

Kokosová mouka se získává ze sušeného a mletého kokosu. Je bohatá na vlákninu a má příjemnou chuť. Kokosová mouka je často kombinována s jinými bezlepkovými moukami, protože má tendenci být hustčí.

Tapioková mouka je vyrobena z kořene manioku. Má jemnou texturu a často se používá jako přísada ke zlepšení konzistence a elasticity pečiva, které je vyrobeno z dalších typů bezlepkových mouk.

Kukuřičná mouka je vyrobena z mletého sušeného kukuřičného zrna. Má lehce sladkou chuť a je vhodná pro pečení chleba, sušenek a koláčů.

Quinoová mouka je vyrobena z mletých quinoových zrn. Je bohatá na bílkoviny a vlákninu. Má jemnou texturu a je velice dobrá pro všechny druhy pečení.

Autor článku Nikola Nováčková

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (47 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *