E-shop vánoční osvětlení

Bounty kuličky aneb Rafaelo s čokoládovou polevou

12. 9. 2025

Vizuálně i chuťově velmi zajímavé cukroví, které zachutná nejen vám, ale i vaší návštěvě.

Ingredience:

  • 200 g strouhaného kokosu
  • 150 g kondenzovaného mléka
  • 5 PL  kokosového mléka
  • 100 g neloupaných mandlí

Poleva

  • 150 g hořké čokolády
  • 1 PL kokosového oleje
  • strouhaný kokos na posypání (volitelné)

Postup:

  1. Mandle spařte vroucí vodou a následně oloupejte.
  2. Strouhaný kokos a kondenzované mléko vložte do kuchyňského robotu.
  3. Mixujte, dokud se nespojí.
  4. Přidejte kokosové mléko a znovu mixujte.
  5. Naberte přibližně jednu polévkovou lžíci směsi a doprostřed vložte mandli.
  6. V dlaních vyválejte do tvaru kuličky.
  7. Rafaelo kuličky odkládejte na plech s pečicím papírem.
  8. Vložte na přibližně 30 minut do ledničky.
  9. V mezidobě si připravte čokoládovou polevu.
  10. Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přidejte kokosový olej.
  11. Důkladně promíchejte a kokosové kuličky jednu po druhé namáčejte do čokolády.
  12. Položte je na talíř a posypte strouhaným kokosem.
  13.  Dejte ztuhnout do ledničky.
Kokosové kuličky v čokoládě.
zdroj: gatheringdreams.com

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.8 / 5 (29 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *