Bounty kuličky aneb Rafaelo s čokoládovou polevou
12. 9. 2025
Vizuálně i chuťově velmi zajímavé cukroví, které zachutná nejen vám, ale i vaší návštěvě.
Ingredience:
- 200 g strouhaného kokosu
- 150 g kondenzovaného mléka
- 5 PL kokosového mléka
- 100 g neloupaných mandlí
Poleva
- 150 g hořké čokolády
- 1 PL kokosového oleje
- strouhaný kokos na posypání (volitelné)
Postup:
- Mandle spařte vroucí vodou a následně oloupejte.
- Strouhaný kokos a kondenzované mléko vložte do kuchyňského robotu.
- Mixujte, dokud se nespojí.
- Přidejte kokosové mléko a znovu mixujte.
- Naberte přibližně jednu polévkovou lžíci směsi a doprostřed vložte mandli.
- V dlaních vyválejte do tvaru kuličky.
- Rafaelo kuličky odkládejte na plech s pečicím papírem.
- Vložte na přibližně 30 minut do ledničky.
- V mezidobě si připravte čokoládovou polevu.
- Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přidejte kokosový olej.
- Důkladně promíchejte a kokosové kuličky jednu po druhé namáčejte do čokolády.
- Položte je na talíř a posypte strouhaným kokosem.
- Dejte ztuhnout do ledničky.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě