Brabantské dortoletky s krémem
12. 9. 2025
Tento recept na dortoletky v sobě ukrývá výborně rumový střed s vanilkovým krémem a ořechy.
Ingredience:
Na těsto:
- 450 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 300 g změklého másla
- 150 g mletých vlašských ořechů
- 2 žloutky
Na krém:
- 2 žloutky
- 75 g másla
- 75 g cukru krupice
- hnědý rum podle chuti
- vanilkový cukr
- převařená voda
- cukr na rumovou koupel
- čokoládová poleva
- mleté ořechy na obalení
Postup:
- Ze surovin si vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout alespoň hodinu.
- Pak jej vyválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka.
- Ty následně upečeme v troubě předehřáté na 190 °C.
- Pečeme do růžova.
- Druhý den si připravíme krém.
- Žloutky s cukrem utřeme nad horkou lázní do hustého krému, který následně zchladíme.
- Poté do základu krému přidáme změklé máslo a vanilkový cukr.
- Vezmeme si dvě upečená kolečka, obě je potřeme krémem a mezi ně vložíme jedno kolečko z rumové koupele.
- Rumovou koupel si připravíme z cukru, převařené vody a rumu.
- Kolečka máčíme jen chvilku.
- Nakonec dortoletky poléváme rozpuštěnou čokoládou a po stranách obalujeme v oříšcích.

Vyzkoušejte také další recepty na oříškové cukroví.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup