E-shop vánoční osvětlení

Česneková pomazánka na jednohubky

12. 9. 2025

Kromě chlebíčků můžete pro svou návštěvu přichystat rovněž chuťovky. Potřít je můžete například touto lahodnou pomazánkou z pečeného česneku. Pražením česneku se jeho chuť kouzelně promění téměř v oříškovou. Vyzkoušejte!

Ingredience

  • 4-6 hlaviček česneku
  • 1 a 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1 PL čerstvých tymiánových lístků (nepovinné)

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 160°C.
  2. Do zapékací misky přidejte oloupané stroužky česneku a promíchejte je se solí.
  3. Rozložte stroužky do rovnoměrné vrstvy a přidejte olivový olej.
  4. Stroužky musí být olejem zcela zakryté.
  5. Zapékací misku překryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby.
  6. Pečte přibližně 30-35 minut, dokud česnek nezíská světle zlatavou barvu a zcela nezměkne. 
  7. Nechte vychladnout.
  8. Olej přeceďte, ale nevylévejte. 
  9. Vychladlé stroužky česneku vložte do kuchyňského robotu.
  10. Přidejte dvě až čtyři polévkové lžíce vychladlého oleje a zpracujte do hladké a krémové konzistence. 
  11. Dle chuti případně dosolte a případně přidejte tymián.
Jednohubky s pomazánkou z pečeného česneku.
zdroj: savorthebest.com

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (36 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *