E-shop vánoční osvětlení

Čokoládové pralinky plněné krémem z lískových oříšků

12. 9. 2025

Vlašské ořechy můžete nahradit nejen mandlemi, ale také lískovými oříšky, nebo klidně i arašídovým máslem.

Ingredience:

Čokoláda

  • 150 g moučkového cukru  
  • 150 g másla
  • 70 g neslazeného kakaového prášku
  • 1 PL vanilkového cukru

Náplň

  • 150 g přírodních lískových oříšků
  • špetka soli

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Lískové oříšky vložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte po dobu přibližně 10 minut.
  3. Opražené oříšky pomačkejte v čisté utěrce, abyste je zbavili slupky.
  4. Nechte vychladnout.
  5. Následně oříšky vložte do kuchyňského robota, přidejte špetku soli a mixujte do požadované konzistence.
  6. Lískooříškový krém vložte na chvilku do ledničky.
  7. V mezidobě si ve vodní lázni připravte vaši domácí čokoládu.
  8. Rozpusťte máslo a po malých částech do něj důkladně přimíchávejte oba dva druhy cukru a kakaový prášek.
  9. Následně vložte, v závislosti na velikosti papírového košíčku, na dno přibližně jednu polévkovou lžíci čokolády přidejte lžičku oříškového krému a nakonec opět lžíci čokolády.
  10. Na závěr můžete šohajky ozdobit půlkou lískového oříšku a nechat ztuhnout v lednici či v mrazáku.
Košíčky z čokolády plněné lískooříškovým krémem.
zdroj: greensmoothiegourmet.com

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (22 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *