Čokoládové pralinky plněné krémem z lískových oříšků
12. 9. 2025
Vlašské ořechy můžete nahradit nejen mandlemi, ale také lískovými oříšky, nebo klidně i arašídovým máslem.
Ingredience:
Čokoláda
- 150 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 70 g neslazeného kakaového prášku
- 1 PL vanilkového cukru
Náplň
- 150 g přírodních lískových oříšků
- špetka soli
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Lískové oříšky vložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte po dobu přibližně 10 minut.
- Opražené oříšky pomačkejte v čisté utěrce, abyste je zbavili slupky.
- Nechte vychladnout.
- Následně oříšky vložte do kuchyňského robota, přidejte špetku soli a mixujte do požadované konzistence.
- Lískooříškový krém vložte na chvilku do ledničky.
- V mezidobě si ve vodní lázni připravte vaši domácí čokoládu.
- Rozpusťte máslo a po malých částech do něj důkladně přimíchávejte oba dva druhy cukru a kakaový prášek.
- Následně vložte, v závislosti na velikosti papírového košíčku, na dno přibližně jednu polévkovou lžíci čokolády přidejte lžičku oříškového krému a nakonec opět lžíci čokolády.
- Na závěr můžete šohajky ozdobit půlkou lískového oříšku a nechat ztuhnout v lednici či v mrazáku.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup