Čokoládový krém
12. 9. 2025
Ideální je třeba na slepování kokosového či kávového cukroví, ale klidně ho můžete použít i do lineckého.
Perfektní je do košíčků, ty můžete udělat na poslední chvíli až ve Štědrý den.
Co budete na čokoládovou náplň potřebovat?
- 250 g másla
- 140 g cukru moučka
- 25 g hladké mouky
- 60 g nastrouhané čokolády
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 vaječný žloutek
- 125 ml mléka
Mléko vlijete do kastrůlku, zamícháte do něj mouku a na mírném ohni přivedete k varu.- Za stálého míchání vařte 2 až 3 minuty do zhoustnutí. Odstavte, občas promíchejte a nechte vychladnout.
- Změklé máslo dejte do misky, přisypte moučkový a vanilkový cukr, přidejte žloutek a společně utřete do pěny.
- Po lžících postupně vmíchejte vychladlou kaši.
- Nakonec přihoďte nastrouhanou čokoládu a třete, až dokud není krém úplně hladký. Kdo chce, může použít klidně elektrický šlehač.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě