E-shop vánoční osvětlení

Čokoládový krém

12. 9. 2025

Ideální je třeba na slepování kokosového či kávového cukroví, ale klidně ho můžete použít i do lineckého.

Perfektní je do košíčků, ty můžete udělat na poslední chvíli až ve Štědrý den.


Co budete na čokoládovou náplň potřebovat?

  • 250 g másla
  • 140 g cukru moučka
  • 25 g hladké mouky
  • 60 g nastrouhané čokolády
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 vaječný žloutek
  • 125 ml mléka

  • Mléko vlijete do kastrůlku, zamícháte do něj mouku a na mírném ohni přivedete k varu.
  • Za stálého míchání vařte 2 až 3 minuty do zhoustnutí. Odstavte, občas promíchejte a nechte vychladnout.
  • Změklé máslo dejte do misky, přisypte moučkový a vanilkový cukr, přidejte žloutek a společně utřete do pěny.
  • Po lžících postupně vmíchejte vychladlou kaši.
  • Nakonec přihoďte nastrouhanou čokoládu a třete, až dokud není krém úplně hladký. Kdo chce, může použít klidně elektrický šlehač.
Čokoládová náplň do vánočního cukroví.
Zdroj: bakerbettie.com

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (32 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *