Cukrové citronové tyčinky
12. 9. 2025
K tomuto receptu potřebujete pouze 7 ingrediencí.
Citronová tvarohová náplň je extra hustá a krémová a leží na neodolatelné máslové kůrce. Citronové tyčinky pečte vždy při nižší teplotě, abyste se vyhnuli přepálení.
Ingredience
- 100 g másla
- 2 lžíce cukru
- 2 šálky mouky
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- sůl
- 6 vajec
- šťáva ze 2 čerstvých citronů
Postup
- Rozpuštěné máslo a cukr smíchejte dohromady.
- Přidejte vanilku a sůl. Zamíchejte.
- Přisypte mouku a vytvořte těsto, kterým následně vyplňte pečící formu.
- Nyní si připravte polevu.
- Šťávu z citronů, vejce, cukr a trochu mouky smíchejte dohromady.
- Náplň vlijte na korpus a pečte asi 20 minut (do ztuhnutí) na 163 °C.
- Po upečení vyndejte hotové cukroví z trouby a nechte vychladnout. Trvá to asi 1 hodinu při pokojové teplotě.
- Následně vložte cukroví na 1–2 hodiny do lednice, dokud není vychlazené a pak nakrájejte na úzké tyčinky.
- Na závěr všechny tyčinky posypte moučkovým cukrem.
- Můžete podávat!

Citronovou polevu můžete obarvit na hnědo přidáním kakaa.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě