Falešná humrová pomazánka z celeru a mrkve
12. 9. 2025
Nevíte, co netradičního připravit na silvestrovskou oslavu či večírek? Vyzkoušejte tuto lahodnou pomazánku!
Ingredience:
- 180 g celeru
- 120 g mrkve
- 100 g kořene petržele
- 1 cibule
- 100 g majonézy
- 50 g tatarské omáčky
- čerstvá šťáva z poloviny citronu
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Kořenovou zeleninu omyjte a 8-10 minut povařte v lehce osolené vodě.
- Vroucí vodou ze zeleniny spařte cibuli.
- Nechte veškerou zeleninu vychladnout.
- Následně celer, mrkev, petržel najemno nastrouhejte na struhadle, cibuli nakrájejte též najemno.
- Všechnu nastrouhanou zeleninu promíchejte v míse.
- Přidejte majonézu a tatarskou omáčku.
- Důkladně promíchejte, ochutnejte a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Před podáváním dejte vychladit do ledničky.
Tato falešná humrová pomazánka na chlebíčky může být podávána také s rozmanitými slanými krekry.

Makrela není jediná ryba, ze které lze připravit chutné pomazánky. Načerpejte další inspiraci z našich receptů na chlebíčky s uzeným lososem.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě