E-shop vánoční osvětlení

Jednoduchá kapří polévka

12. 9. 2025

Polévka z kapra na Vánoce provoní celé obydlí. Kdo tuto vůni miluje? K tomu musí zaručeně přijít i máslová vůně opečené housky. A kouzlo je na stole.

Ingredience:

  • 2 kapří hlavy (skelet, zbytky)
  • 5 bobkových listů
  • ½ lžíce celého černého pepře
  • ½ lžíce nového koření
  • ocet
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • 2 litry vody

Postup:

  • Omyté zbytky kapra dáme do hrnce spolu s kořením, solí, octem, vodou a přivedeme k varu. 
  • Mezitím si kořenovou zeleninu nastrouháme na struhadle. 
  • Po 25 minutách vývar scedíme. 
  • Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou pak podlijeme vývarem. 
  • Do vývaru přidáme nastrouhanou zeleninu a vaříme ještě 25 minut. 
  • Nakonec do polévky přidáme kousky ryby (pokud nějaké máme). 
  • Podáváme s opečeným rohlíkem.
Rychlá polévka z kapra na vánoční stůl.
Zdroj: maceoniancuisine.com

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (37 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *