Kakaové ořechy plněné pudinkovým krémem s čokoládou
12. 9. 2025
Další zajímavá varianta vánočních plněných ořechů, jejichž příprava je hračka. Tentokrát jsou plněné chutným krémem z vanilkového pudinku, mléčné čokolády a ořechové pasty. Sbíhají se vám sliny? Tak si je pojďme společně připravit!
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 200 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- 150 g najemno mletých vlašských ořechů
- 20 g kakaa
- 200 g másla plus navíc na vymazání formiček
- 50 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- 15 ml tuzemáku
- 2 žloutky
Na krém:
- 300 ml plnotučného mléka
- 40 g vanilkového pudinku
- 100 g mléčné čokolády
- 50 g ořechové pasty (připravte si ji z nasucho opražených vlašských ořechů viz postup v receptu)
- 200 g másla
- 50 g moučkového cukru
Na ozdobení:
- 50 g moučkového cukru
Postup
- V kuchyňském mixéru s lopatkovým nástavcem míchejte mouku, cukr, jemně mleté a hrubě nasekané vlašské ořechy, kakao a máslo, dokud vám nevznikne drobenka.
- Přidejte tuzemák a žloutky a směs dobře promíchejte.
- Těsto zabalte do pečícího papíru a nechte alespoň hodinu ztuhnout v lednici.
- Formičky na ořechy vymažte máslem.
- Z těsta tvořte malé kuličky, které vtlačte do formiček tak, aby byly naplněné až po okraj a ve středu zůstala prohlubeň.
- Formičky dejte na pečící plech a pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 15 minut.
- Po upečení nechte mírně vychladnout a pak ještě teplé cukroví vyklopte z formiček.
- Připravte si krém.
- V hrnci přiveďte asi 2/3 mléka k varu.
- Ve zbývajícím mléce rozmíchejte dohladka vanilkový pudink a směs přidejte do vroucího mléka.
- Vařte za stálého míchání, dokud nevznikne hustý pudink.
- Odstraňte z plotny a vmíchejte nasekanou čokoládu.
- Pudink přendejte do mísy a povrch přikryjte fólií.
- Nechte nejprve zchladnout na pokojovou teplotu a pak ztuhnout v ledničce.
- Suché opražené oříšky rozmixujte na hladkou pastu.
- Pro urychlení tohoto procesu můžete přidat 1 lžičku slunečnicového oleje.
- Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny.
- Postupně přidávejte ořechovou pastu a ztuhlý pudink, který jste rozšlehali dohladka.
- Krém nechte ztuhnout v lednici.
- Ztuhlý krém dejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.
- Spodní polovinu ořechu opatrně nastrouhejte, aby na talíři lépe držel.
- Naneste na něj krém a přikryjte druhou polovinou ořechu.
- Plněné ořechy nechte ztuhnout v lednici.
- Ořechy podávejte posypané moučkovým cukrem.

Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.