E-shop vánoční osvětlení

Kakaové ořechy plněné pudinkovým krémem s čokoládou

12. 9. 2025

Další zajímavá varianta vánočních plněných ořechů, jejichž příprava je hračka. Tentokrát jsou plněné chutným krémem z vanilkového pudinku, mléčné čokolády a ořechové pasty. Sbíhají se vám sliny? Tak si je pojďme společně připravit!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 200 g hladké mouky 
  • 120 g moučkového cukru 
  • 150 g najemno mletých vlašských ořechů 
  • 20 g kakaa 
  • 200 g másla plus navíc na vymazání formiček
  • 50 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • 15 ml tuzemáku
  • 2 žloutky

Na krém:

  • 300 ml plnotučného mléka
  • 40 g vanilkového pudinku 
  • 100 g mléčné čokolády 
  • 50 g ořechové pasty (připravte si ji z nasucho opražených vlašských ořechů viz postup v receptu)
  • 200 g másla 
  • 50 g moučkového cukru

Na ozdobení:

  • 50 g moučkového cukru 

Postup

  • V kuchyňském mixéru s lopatkovým nástavcem míchejte mouku, cukr, jemně mleté a hrubě nasekané vlašské ořechy, kakao a máslo, dokud vám nevznikne drobenka. 
  • Přidejte tuzemák a žloutky a směs dobře promíchejte.
  • Těsto zabalte do pečícího papíru a nechte alespoň hodinu ztuhnout v lednici.
  • Formičky na ořechy vymažte máslem. 
  • Z těsta tvořte malé kuličky, které vtlačte do formiček tak, aby byly naplněné až po okraj a ve středu zůstala prohlubeň.
  • Formičky dejte na pečící plech a pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 15 minut. 
  • Po upečení nechte mírně vychladnout a pak ještě teplé cukroví vyklopte  z formiček.
  • Připravte si krém.
  • V hrnci přiveďte asi 2/3 mléka k varu. 
  • Ve zbývajícím mléce rozmíchejte dohladka vanilkový pudink a směs přidejte do vroucího mléka. 
  • Vařte za stálého míchání, dokud nevznikne hustý pudink. 
  • Odstraňte z plotny a vmíchejte nasekanou čokoládu. 
  • Pudink přendejte do mísy a povrch přikryjte fólií. 
  • Nechte nejprve zchladnout na pokojovou teplotu a pak ztuhnout v ledničce.
  • Suché opražené oříšky rozmixujte na hladkou pastu. 
  • Pro urychlení tohoto procesu můžete přidat 1 lžičku slunečnicového oleje.
  • Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny. 
  • Postupně přidávejte ořechovou pastu a ztuhlý pudink, který jste rozšlehali dohladka. 
  • Krém nechte ztuhnout v lednici. 
  • Ztuhlý krém dejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.
  • Spodní polovinu ořechu opatrně nastrouhejte, aby na talíři lépe držel. 
  • Naneste na něj krém a přikryjte druhou polovinou ořechu.
  • Plněné ořechy nechte ztuhnout v lednici.
  • Ořechy podávejte posypané moučkovým cukrem.
Ořechy plněné krémem z vanilkového pudinku, mléčné čokolády a ořechové pasty na plechu.
www.kuchynalidla.sk

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (29 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *