E-shop vánoční osvětlení

Kapr na černém pivu

12. 9. 2025

Pokud jste milovníky chuti piva, pak je tento recept pro vás jako dělaný. 

Zkombinujte úžasnou chuť ryby se zajímavou chutí černého hořkosladkého piva a vychutnejte si společné chvíle s rodinou, která vás za tuto dobrotu bude na rukou nosit! 

Ingredience

  • 1 kg kapřích filetů
  • 5 stroužků česneku
  • 5 polévkových lžic mouky
  • 2 lžičky uzené sladké papriky
  • 15 dag másla
  • 300 ml světlého piva
  • sůl, mletý černý pepř
  • 2 cibule

Postup

  • Filety omyjte a osušte papírovou utěrkou. Pokud používáte mražené filety, nechte je pomalu rozmrazit v pokojové teplotě. 
  • Oloupejte a nakrájejte cibuli. Následně ji položte na připravené filety a nechte přes noc v chladničce. 
  • Česnek oloupejte, nakrájejte a posypte solí. Poté česnekem potřete rybu a vložte ji zpět do lednice na 1 hodinu. 
  • Na talíři smíchejte mouku a sladkou papriku. 
  • Marinovaného kapra nakrájejte na porce, posypte solí, pepřem a obalte v mouce a paprice. 
  • Část másla vetřete do nádoby vhodné do trouby. 
  • Kapra vložte do misky a zalijte oblíbeným černým pivem. 
  • Zbylé máslo nakrájejte na kousky a přidejte do mísy s rybou. 
  • Vložte do trouby a pečte do  zlatova, cca 20 minut, na 180 °C. 
  • Podávejte s grilovanou zeleninou nebo brambory.
Kapr na černém pivu v červené zapékací míse
zdroj: przyslijprzepis.pl

Inspirujte se také receptem na kapra na modro!

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (40 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *