Kapr na černém pivu
12. 9. 2025
Pokud jste milovníky chuti piva, pak je tento recept pro vás jako dělaný.
Zkombinujte úžasnou chuť ryby se zajímavou chutí černého hořkosladkého piva a vychutnejte si společné chvíle s rodinou, která vás za tuto dobrotu bude na rukou nosit!
Ingredience
- 1 kg kapřích filetů
- 5 stroužků česneku
- 5 polévkových lžic mouky
- 2 lžičky uzené sladké papriky
- 15 dag másla
- 300 ml světlého piva
- sůl, mletý černý pepř
- 2 cibule
Postup
- Filety omyjte a osušte papírovou utěrkou. Pokud používáte mražené filety, nechte je pomalu rozmrazit v pokojové teplotě.
- Oloupejte a nakrájejte cibuli. Následně ji položte na připravené filety a nechte přes noc v chladničce.
- Česnek oloupejte, nakrájejte a posypte solí. Poté česnekem potřete rybu a vložte ji zpět do lednice na 1 hodinu.
- Na talíři smíchejte mouku a sladkou papriku.
- Marinovaného kapra nakrájejte na porce, posypte solí, pepřem a obalte v mouce a paprice.
- Část másla vetřete do nádoby vhodné do trouby.
- Kapra vložte do misky a zalijte oblíbeným černým pivem.
- Zbylé máslo nakrájejte na kousky a přidejte do mísy s rybou.
- Vložte do trouby a pečte do zlatova, cca 20 minut, na 180 °C.
- Podávejte s grilovanou zeleninou nebo brambory.

Inspirujte se také receptem na kapra na modro!
Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.