Kapr na černém pivu

12. 9. 2025

Pokud jste milovníky chuti piva, pak je tento recept pro vás jako dělaný. 

Zkombinujte úžasnou chuť ryby se zajímavou chutí černého hořkosladkého piva a vychutnejte si společné chvíle s rodinou, která vás za tuto dobrotu bude na rukou nosit! 

Ingredience

  • 1 kg kapřích filetů
  • 5 stroužků česneku
  • 5 polévkových lžic mouky
  • 2 lžičky uzené sladké papriky
  • 15 dag másla
  • 300 ml světlého piva
  • sůl, mletý černý pepř
  • 2 cibule

Postup

  • Filety omyjte a osušte papírovou utěrkou. Pokud používáte mražené filety, nechte je pomalu rozmrazit v pokojové teplotě. 
  • Oloupejte a nakrájejte cibuli. Následně ji položte na připravené filety a nechte přes noc v chladničce. 
  • Česnek oloupejte, nakrájejte a posypte solí. Poté česnekem potřete rybu a vložte ji zpět do lednice na 1 hodinu. 
  • Na talíři smíchejte mouku a sladkou papriku. 
  • Marinovaného kapra nakrájejte na porce, posypte solí, pepřem a obalte v mouce a paprice. 
  • Část másla vetřete do nádoby vhodné do trouby. 
  • Kapra vložte do misky a zalijte oblíbeným černým pivem. 
  • Zbylé máslo nakrájejte na kousky a přidejte do mísy s rybou. 
  • Vložte do trouby a pečte do  zlatova, cca 20 minut, na 180 °C. 
  • Podávejte s grilovanou zeleninou nebo brambory.
Kapr na černém pivu v červené zapékací míse
zdroj: przyslijprzepis.pl

Inspirujte se také receptem na kapra na modro!

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (116 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *