E-shop vánoční osvětlení

Kapr na zelenině a másle

12. 9. 2025

Vánoce jsou nejen o rodině, přátelích, dárcích a pohodové atmosféře. Jsou také hodně o jídle. 

Strachujete se, že budete zase přejedení? Pak pro vás máme skvělý lehoučký recept, který je chutný, zdravý, a po kterém nebudete přesyceně oddychovat. 

Ingredience

  • 1 kus vykuchaného kapra
  • 1 kus pórku
  • 1 kus cibule
  • 1 mrkev
  • sůl a pepř
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévkové lžíce másla
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu

Postup

  • Cibuli nakrájejte na kostičky, pórek na kolečka, mrkev nastrouhejte na velkém struhadle a zeleninu osmahněte na másle. 
  • Rybu opláchněte, osušte a nakrájejte na požadované kusy. Osolte a opepřete. 
  • Vymažte nádobu na pečení olivovým olejem a střídavě pokládejte kousky ryby na zeleninu, dokud nespotřebujete všechny ingredience. 
  • Kousky kapra položte tak, aby se překrývaly. Zalijte vývarem a vložte do trouby, předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 30 minut.
  • Dobrou chuť!
Pečený kapr na zelenině a másle
zdroj: akademiasmaku.pl

Chcete zkusit něco neobvyklého? Pak vyzkoušejte některý z receptů na kapří jikry!

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (38 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *