Kapr na zelenině a másle
12. 9. 2025
Vánoce jsou nejen o rodině, přátelích, dárcích a pohodové atmosféře. Jsou také hodně o jídle.
Strachujete se, že budete zase přejedení? Pak pro vás máme skvělý lehoučký recept, který je chutný, zdravý, a po kterém nebudete přesyceně oddychovat.
Ingredience
- 1 kus vykuchaného kapra
- 1 kus pórku
- 1 kus cibule
- 1 mrkev
- sůl a pepř
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 polévkové lžíce másla
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
Postup
- Cibuli nakrájejte na kostičky, pórek na kolečka, mrkev nastrouhejte na velkém struhadle a zeleninu osmahněte na másle.
- Rybu opláchněte, osušte a nakrájejte na požadované kusy. Osolte a opepřete.
- Vymažte nádobu na pečení olivovým olejem a střídavě pokládejte kousky ryby na zeleninu, dokud nespotřebujete všechny ingredience.
- Kousky kapra položte tak, aby se překrývaly. Zalijte vývarem a vložte do trouby, předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 30 minut.
- Dobrou chuť!

Chcete zkusit něco neobvyklého? Pak vyzkoušejte některý z receptů na kapří jikry!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě