E-shop vánoční osvětlení

Klasické šohajky z vlašských ořechů  

12. 9. 2025

Lahodné čokoládové košíčky plněné ořechovým krémem, kdo by odolal. V případě, že se vám náplň zdá příliš tekutá, přidejte více ořechů.

Ingredience:

Čokoláda

  • 200 g čokolády na vaření
  • 70 g ztuženého rostlinného tuku

Náplň

  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 120 g moučkového cukru
  • 100 g ztuženého rostlinného tuku
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • 50 ml espressa
  • 50 ml rumu
  • půlky vlašských ořechů na ozdobu

Postup:

  1. V hrnci na mírném ohni zahřejte mléko a přidejte moučkový cukr.
  2. Když se cukr rozpustí, odstavte a přidejte mleté ořechy, tuk a vejce.
  3. Vše důkladně promíchejte.
  4. Směs následně lehce několik málo minut povařte a za stálého míchání přidejte espresso a rum.
  5. Připravenou ořechovou náplň nechte zchladnout, můžete ji vložit též do ledničky.
  6. Čokoládu na vaření a tuk rozpusťte ve vodní lázni.
  7. Připravte si papírové košíčky, které přibližně do jedné třetiny naplňte čokoládou.
  8. Nechte čokoládu chvilku ztuhnout a poté přidejte čajovou lžičku ořechové náplně.
  9. Na závěr přelijte opět čokoládovou polevou a ozdobte polovinou vlašského ořechu.
  10. Nechte ztuhnout a poté vložte do ledničky.
Čokoládové košíčky ozdobené vlašským ořechem.
zdroj: thelittleloaf.wordpress.com

Kávu, čokoládu a ořechy můžete společně využít i v mnoha receptech na mocca vánoční cukroví. Načerpejte inspiraci!

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (25 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *