E-shop vánoční osvětlení

Křehké rohlíčky s tvarohem

12. 9. 2025

Tyto tvarohové croissanty bez másla se snadno připravují, jsou nadýchané a chutné. Skvěle se hodí k naplnění lahodným džemem nebo krémem.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • 80 ml slunečnicového oleje
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 15 g čerstvého droždí
  • kůra z jednoho citronu
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Do velké mísy nasypejte obě prosáté mouky.
  2. Promíchejte a vytvořte důlek, do kterého přidejte vejce, olej, tvaroh, citronovou kůru, vanilkový extrakt a cukr.
  3. Mléko mírně ohřejte a rozpusťte v něm kvasnice.
  4. Směs nalijte do mísy s ostatními přísadami.
  5. Důkladně promíchejte a začněte ruka hníst.
  6. Hněťte, dokud nezískáte měkké a kompaktní těsto.
  7. Jakmile je těsto hotové, vložte ho do mísy s lehce pomoučeným dnem, přikryjte potravinovou fólií a nechte ho kynout, dokud nezdvojnásobí objem, přibližně dvě hodiny.
  8. Následně těsto rozdělte na dva díly, z každého dílu vyválejte kruh.
  9. Kruh nožem rozdělte na 8 trojúhelníčků, které srolujte od základny ke špičce, čímž získáte klasický tvar rohlíčku.
  10. Pečivo odkládejte na plech s pečicím papírem, kde ho nechte ještě hodinu kynout.
  11.  Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25-20 minut.
  12. Po upečení nechte tvarohové rohlíčky dobře vychladnout a posypte je moučkovým cukrem.
Rohlíčky s tvarohem posypané moučkovým cukrem.
zdroj: tuttofabrodoincucina.it

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (33 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *