Linecké cukroví pro vegany

12. 9. 2025

Jakmile ochutnáte tento recept, toto veganské linecké cukroví si zamilujete.

Budete potřebovat:

  • 2 hrnky mandlové mouky
  • ½ hrnku mletých vlašských ořechů
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky mletého hřebíčku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ¼ lžičky mořské soli
  • ½ hrnku oleje – kokosový, sezamový či slunečnicový
  • ½ hrnku agávového nektaru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • malinový džem

Postup přípravy:

  • Nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Do mísy dejte mouku, skořici, hřebíček, ořechy, sůl a prášek do pečiva – vše smíchejte.
  • Do sypké směsi přidejte olej, agávový nektar a vanilkový extrakt.
  • Všechny suroviny poctivě smíchejte tak, aby se dokonale propojily.
  • Jakmile je těsto hotové – nelepí se a je z něj kus hmoty, vložte ho alespoň na 15 minut do lednice.
  • Poté si připravte plech na pečení s pečícím papírem.
  • Těsto vyválejte asi na 4 milimetrové pláty a vykrajujte tvary dle libosti.
  • Nakonec dejte plech do trouby a pečte při teplotě 180 stupňů asi 7 minut.
  • Po upečení nechte linecké cukroví vychladnout.
  • Posléze spojte vždy dva kusy k sobě pomocí malinového džemu.
  • Uchovávejte v chladném místě.
veganské linecké cukrové slepované červenou marmeládou
Zdroj foto: https://www.platingsandpairings.com

Autor článku Michaela Romanová

Mým koníčkem je samozřejmě psaní, nicméně většinu mého času mi zaberou mí dva synové - rošťáci. Rádi spolu jezdíme na výlety nejenom po okolí. Bydlím v miniaturní vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, kde jsem se ráda usadila po rušném životě v Londýně. Večer si ráda sednu s kamarády na dobré pivko nebo třeba s kytarou k ohni a k dobrému jídlu.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (57 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *