Linecké cukroví pro vegany
12. 9. 2025
Jakmile ochutnáte tento recept, toto veganské linecké cukroví si zamilujete.
Budete potřebovat:
- 2 hrnky mandlové mouky
- ½ hrnku mletých vlašských ořechů
- 1 lžička skořice
- ½ lžičky mletého hřebíčku
- 1 lžička prášku do pečiva
- ¼ lžičky mořské soli
- ½ hrnku oleje – kokosový, sezamový či slunečnicový
- ½ hrnku agávového nektaru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- malinový džem
Postup přípravy:
- Nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Do mísy dejte mouku, skořici, hřebíček, ořechy, sůl a prášek do pečiva – vše smíchejte.
- Do sypké směsi přidejte olej, agávový nektar a vanilkový extrakt.
- Všechny suroviny poctivě smíchejte tak, aby se dokonale propojily.
- Jakmile je těsto hotové – nelepí se a je z něj kus hmoty, vložte ho alespoň na 15 minut do lednice.
- Poté si připravte plech na pečení s pečícím papírem.
- Těsto vyválejte asi na 4 milimetrové pláty a vykrajujte tvary dle libosti.
- Nakonec dejte plech do trouby a pečte při teplotě 180 stupňů asi 7 minut.
- Po upečení nechte linecké cukroví vychladnout.
- Posléze spojte vždy dva kusy k sobě pomocí malinového džemu.
- Uchovávejte v chladném místě.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě