E-shop vánoční osvětlení

Linecké cukroví z kokosové mouky

12. 9. 2025

Linecké se dá upéct v mnoha variantách. Ozvláštněte jeho chuť trochou kokosu.

Ingredience:

  • 1 a 1/2 šálku mandlové mouky
  • 1/2 šálku kokosové mouky
  • 3/4 šálku změklého másla
  • 3/4 šálku třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 1 PL kukuřičného škrobu
  • 1/8 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/4 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 čajové lžičky mandlového extraktu
  • marmeláda dle vlastního výběru na slepení

Postup:

  1. Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem do nadýchané pěny.
  2. Přidejte vejce a extrakty a ještě jednou vyšlehejte, dokud se nespojí.
  3. V jiné míse smíchejte všechny suché ingredience, včetně mandlové mouky, kokosové mouky, škrobu a soli.
  4. Suché přísady přilijte k mokrým a dobře promíchejte, dokud se vše nespojí dohromady.
  5. Vypracované těsto rozdělte na polovinu, zabalte do potravinové fólie a dejte na hodinu do ledničky.
  6. Následně těsto rozválejte a vykrájejte z něj tvary lineckého cukroví, z jedné poloviny spodní části, z druhé poloviny vrchní části s otvorem ve středu.
  7. Předehřejte si troubu na 170°C.
  8. Vánoční cukroví z kokosové mouky dejte na plech s pečicím papírem a pečte přibližně 8-10 minut.
  9. Když cukroví vychladne, slepte ho pomocí marmelády.
Talíček s kokosovým lineckým cukrovím.
zdroj: mouthwateringmotivation.com

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.5 / 5 (25 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *