Linecké cukroví z kokosové mouky
12. 9. 2025
Linecké se dá upéct v mnoha variantách. Ozvláštněte jeho chuť trochou kokosu.
Ingredience:
- 1 a 1/2 šálku mandlové mouky
- 1/2 šálku kokosové mouky
- 3/4 šálku změklého másla
- 3/4 šálku třtinového cukru
- 1 vejce
- 1 PL kukuřičného škrobu
- 1/8 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 a 1/4 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/4 čajové lžičky mandlového extraktu
- marmeláda dle vlastního výběru na slepení
Postup:
- Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem do nadýchané pěny.
- Přidejte vejce a extrakty a ještě jednou vyšlehejte, dokud se nespojí.
- V jiné míse smíchejte všechny suché ingredience, včetně mandlové mouky, kokosové mouky, škrobu a soli.
- Suché přísady přilijte k mokrým a dobře promíchejte, dokud se vše nespojí dohromady.
- Vypracované těsto rozdělte na polovinu, zabalte do potravinové fólie a dejte na hodinu do ledničky.
- Následně těsto rozválejte a vykrájejte z něj tvary lineckého cukroví, z jedné poloviny spodní části, z druhé poloviny vrchní části s otvorem ve středu.
- Předehřejte si troubu na 170°C.
- Vánoční cukroví z kokosové mouky dejte na plech s pečicím papírem a pečte přibližně 8-10 minut.
- Když cukroví vychladne, slepte ho pomocí marmelády.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě